در صنایع الکترونیک برای بهبود عملکرد محصولات همواره به دنبال روش های جدید و ایده های کاربردی هستند. مستربچ نیز یک ایده کاربردی و مقرون به صرفه برای تولید محصولات الکترونیکی نیز می باشد. از مزایای استفاده از مستربچ در صنایع الکترونیک می توان به تنوع رنگ بندی بالای آن اشاره کرد. بنابراین امروزه راحت ترین روش برای تزریق رنگ در صنعت الکترونیک استفاده از مستربچ نیز می باشد.کربی پلیمر به عنوان یک تولید کننده معتبر مستربچ توانایی لازم برای تولید محصولات متنوع با کاربرد های مختلف در زمینه برق یا الکترونیک را  دارد. کربی پلیمر به عنوان تأمین کننده‌ پیشگام در حوزه‌ مواد پلیمری تخصصی در ترکیبات ترموپلاستیک، رنگ و افزودنی‌ ها قادر است ترکیباتی منحصر به فرد و موثر برای هر کاربرد برق یا الکترونیک به ارمغان بیاورد. در ادامه به لیستی از مستربچ های کاربردی در صنعت برق اشاره خواهیم کرد.

مستربچ های کاربردی در صنایع برق :

  • مستربچ لیزکننده
  • مستربچ آنتی یووی
  • مستربچ کمک فرآیند
  • مستربچ آنتی استاتیک
  • مستربچ آنتی اکسیدان
  • مستربچ تاخیر انداز شعله
  • مستربچ های افزودنی کربی سری ®CA
  • مستربچ های رنگی کربی سری ®CORCO
  • کامپاندهای مهندسی کربی سری ®POWER
  • مستربچ های سفید کربی سری ®CORWHITE
  • مستربچ های مشکی کربی سری ®CORBLACK

کاربرد مستربچ در لوازم برقی

کاربرد مستربچ در لوازم برقی

مکاربرد مستربچ در لوازم برقی بسیار مهم است و برای ایجاد ویژگی‌های خاصی در مواد پلاستیکی استفاده می‌شوند. برای افزودن رنگ در تولید لوازم برقی از مستربچ استفاده می شود. برخی لوازم برقی با حرارت بالایی کار می‌کنند، مثل اتو یا کتری برقی. مستربچ‌های مقاوم در برابر حرارت به پلاستیک کمک می‌کنند تا در برابر دماهای بالا تغییر شکل ندهد. مستربچ‌های مقاوم در برابر شعله به کاهش احتمال اشتعال کمک می‌کنند که در تولید لوازم برقی که با برق و گرما در تماس هستند، اهمیت زیادی دارد. لوازمی که در معرض نور خورشید قرار دارند، مثل کولرهای بیرونی یا پنل‌های خورشیدی، به مستربچ‌های مقاوم در برابر اشعه UV نیاز دارند تا پلاستیک در برابر نور خورشید و زردشدگی مقاوم بماند. مستربچ‌های تقویتی، مثل مستربچ‌های تقویت شده با الیاف، به بهبود خواص مکانیکی و مقاومت در برابر ضربه در قطعات لوازم برقی کمک می‌کنندمستربچ‌های آنتی‌استاتیک برای جلوگیری از جذب گرد و غبار روی قطعات پلاستیکی یا کاهش بارهای الکتریکی در قطعات الکترونیکی کاربرد دارند. استفاده از مستربچ‌ها، علاوه بر ایجاد این خواص خاص، در کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت قطعات لوازم برقی تأثیر زیادی دارد.

کاربرد مستربچ در لوازم برقی

در صنایع برق استفاده از مستربچ از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از مستربچ در صنایع برق نه تنها در ظاهر محصولات بلکه در عمل آن ها تاثیر بسیاری خواهد داشت. مستربچ نیز دارای انواع مختلفی است که برخی از انواع آن در صنایع برق مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه این بخش به معرفی کاربرد مستربچ در لوازم برقی خواهیم پرداخت.

 

مستربچ ضد شعله:

یکی از فاکتور های مهم در تولید محصولات الکتریکی توجه به ایمنی می باشد. یکی از خطراتی که همیشه محصولات برقی را تولید می کند آتش سوزی است. بنابراین برای حفظ ایمنی و افزایش مقاومت قطعات در برابر آتش سوزی نیاز است که از قوانین بسیاری پیروی شود. به طور کلی از مستربچ ضد شعله در مواد پلیمری استفاده می شود تا اشتعال پذیری مواد پلیمری کاهش پیدا کند. انواع محصولات تشکیل شده از مستربچ ضد شعله شامل محفظه های الکتریکی، قطع کننده های مدار، واحد های توزیع برق، اتصالات و .. می شوند. مستربچ ضد شعله به صورت گرانول تولید می‌شود و معمولاً در طول فرآیند تولید پلیمر به آن اضافه می‌شود. میزان استفاده بستگی به نوع پلیمر و سطح مقاومت مورد نیاز دارد. به طور معمول، بین 2 تا 10 درصد وزنی به پلیمر پایه اضافه می‌شود

 ویژگی های مستربچ ضد شعله:

استفاده از مواد شیمیایی که ضرر کمتری دارند

حفظ خواص اصلی مواد پلیمری بعد از افزودن مستربچ

افزایش مقاومت مواد پلیمری در برابر مواد شیمیای مختلف

کاهش امکان اشتعال در مواد پلیمری و جلوگیری از پخش شدن شعله های آتش (کاهش سرعت سوختن)

مستربچ های رسانا و آنتی استاتیک

 آنتی استاتیک به معنی بهبود رسانایی قطعات الکترونیکی نیز می باشد.  افزودنی های که در این مستربچ ها مورد استفاده قرارگرفته اند خاصیت هایی دارند که باعث می شود بار های ساکن تحت کنترل راحت تر از بین بروند. مستربچ های رسانا قابلیت محافظت از مدار های الکترونیکی ظریف را دارند. با استفاده از مستربچ های رسانا محصولاتی مانند: تخته های مدار، اتصالات، مواد بسته بندی و .. تولید می شوند. استفاده از مستربچ‌های رسانا و آنتی‌استاتیک به طور قابل توجهی خواص الکتریکی و ایمنی پلیمرها را بهبود می‌بخشد و در بسیاری از صنایع کاربردهای گسترده‌ای دارد. 

کاربرد های مستربچ های رسانا

صنعت خودروسازی: برای قطعات حساس به الکتریسیته ساکن

بسته‌بندی الکترونیک: برای بسته‌بندی‌های ضد الکتریسیته ساکن

قطعات الکترونیکی: برای محافظت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی

مستربچ تثبت کننده UV

برخی از محصولات و قطعات الکترونیکی در معرض نور قرار دارند بنابراین برای افزایش طول عمر این دسته از محصولات الکترونیک از مستربچ تثبیت کننده UV استفاده می شود. بنابراین قطعات الکترونیکی که با استفاده از مستربچ تثبیت کننده تولید شوند دارای ویژگی های از جمله: مقاومت در برابر اشعه ماورا فرا بنفش، جلوگیری از تغییر رنگ قطعات، کاهش عملکرد، شکنندگی و.. می باشند. ترکیبات و مواد استفاده شده در مستربچ تثبیت کننده عبارتند از :

جاذب‌های UV: مانند بنزوفنون‌ها و بنزوتریازول‌ها که اشعه UV را جذب و آن را به انرژی کم‌ضرر تبدیل می‌کنند.

نانوذرات: مانند نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم و اکسید روی که به عنوان فیلترهای فیزیکی برای پراکندگی و جذب اشعه UV عمل می‌کنند.

عامل‌های پایدار کننده نوری (HALS): آمین‌های هندوئیک که رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط اشعه UV را از بین می‌برند و از تخریب زنجیره‌های پلیمری جلوگیری می‌کنند.

مستربچ های ضد بخار و ضد خش

یکی از فاکتورهای مهم در تولید محصولات پلیمری راه حلی برای جلوگیری از نشستن مه و تراکم است. بنابراین در تولید قطعات الکترونیکی از مستربچ های ضد بخار و ضد خش استفاده می شود. از مستربچ ضد بخار می توان بر روی محصولاتی که دارای پانل و صفحه نمایش هستند بری جلوگیری از ایجاد بخار استفاده کرد.

مستربچ روان کننده

یکی از مستربچ های کاربردی در تولید محصولات الکترونیکی، مستربچ روان کننده به حساب می آید. با استفاده از مستربچ روان کننده کمک بسیاری به افزایش طول عمر این نوع قطعات می شود. چرا که با استفاده از مستربچ روان کننده آسیب های وارد شده بر قطعات تا حد بسیاری کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین مستربچ روان کننده به استفاده راحت تر از گجت های مختلف کمک بسیاری می کند.

کاهش چسبندگی: جلوگیری از چسبیدن پلیمر به تجهیزات و قالب‌ها

بهبود جریان مواد: افزایش جریان پذیری پلیمر در قالب‌ها و ماشین‌آلات

بهبود خواص مکانیکی: در برخی موارد، افزایش انعطاف‌پذیری و استحکام مواد

افزایش براقیت سطح: بهبود کیفیت سطحی محصولات نهایی و افزایش براقیت

کاهش فشار فرآیندی: کاهش نیروی مورد نیاز برای فرآیندهای تولید و افزایش عمر تجهیزات

کاهش اصطکاک: تسهیل حرکت مولکول‌های پلیمر و کاهش اصطکاک در فرآیندهای اکستروژن و تزریق

English