کامپاند یکی از محبوب ترین پر کننده هایی است که در زمینه تولید محصولات پلاستیکی از آن استفاده می شود. کربنات کلسیم یک ماده مصرفی می باشد که به علت کاهش قیمت تمام شده در محصول نهایی و همچنین بهبود خواص محصول، هر روز از مقبولیت بیشتری بین تولید کنندگان محصولات پلیمری برخوردار می گردد. کربی پلیمر یکی از با سابقه ترین تولید کنندگان مستربچ کربنات کلسیم می باشد و با دانستن نیاز مشتریان و بازار اقدام به تولید محصولات مختلف جهت استفاده در صنایع گوناگون و محصولات پلیمری نموده است. مستربچ های کربنات کلسیم ما شامل ٪۸۰ ماده معدنی کربنات کلسیم وهمچنین پایه ی پلیمری متفاوت از قبیل LLD، LD HD، PP، و افزودنی ها جهت تولید محصولات گوناگون می باشد. از مزایای استفاده از فیلر می توان به کاهش قیمت تمام شده، افزایش استحکام محصول، افزایش چاپ پذیری و جوش پذیری، کاهش نیاز به مستربچ های رنگی نیز اشاره کرد. اگر به دنبال خرید کامپاند با کیفیت برای تولید محصولات پلاستیکی متنوع هستید بهترین پیشنهاد برای شما مراجعه به سایت کربی پلیمر نیز می باشد.  محصولات کربی پلیمر متناسب با محصول و نیاز مشتریان تهیه شده است به نحوی که هر محصول جوابگوی نیاز تولید کنندگان، به طور مثال در صنایع تزریقی، بادی، فیلم، سفره های یکبار مصرف، نایلون و.. را به خوبی می دهد.

کامپاند چیست؟

محصولات پلیمری دارای تنوع بسیار زیادی هستند و کامپاند نیز یکی از آن ها به حساب می آید. در صنایع پلاستیک برای تولید انواع محصولات پلاستیکی با کیفیت مناسب از افزودنی و کامپاند استفاده می کنند. از پر مصرف ترین کامپاند ها می توان به پلی اتیلن، پلی پروپیلن نیز اشاره کرد. دلایل محبوبیت کامپاند پلی اتیلن سازگاری آن با محیط زیست می باشد. کامپاند پلی اتیلن را به راحتی می توان بازیافت کرد. از کاربرد های پلی پروپلین می توان به تولید ورق، فیلم، قالب گیری دمشی، قالب گیری تزریقی، بسته بندی مواد غذایی، نساجی و .. نیز اشاره کرد.

تفاوت بین کامپاند پلی پروپیلن و پلی اتیلن

نحوه تولید Compound پلی پروپیلن بسیار آسان تر از کامپاند پلی اتیلن است. از نظر سفتی کامپاند، پلی پروپیلن ساختاری سفت تر از پلی اتیلن دارد. همین مسئله باعث می شود که مقاومت پلی پروپیلن بسیار بیشتر از پلی اتیلن باشد بنابراین در صورت وارد شدن فشار به آن دچار شکستگی نخواهد شد. به طور کلی ساختار پلی پروپیلن باعث شده تا بسیار قدرتمند تر از پلی اتیلن عمل کند. از ویژگی های پلی پروپیلن می توان به مقاومت بالای آن در برابر حلال ها اشاره کرد. از ویژگی های تولید کامپاند پلیمری می توان به تولید انواع لوله و اتصالات مقاوم نیز اشاره کرد. محصولاتی که با استفاده از کامپاند ها تولید می شوند مقاومت بالایی در برابر اشعه های خورشید دارند. همچنین قیمت خرید این محصولات قابل رقابت در بازار های خارجی نیز می باشد. در ادامه به معرفی برخی از کاربرد های Compound پلیمری اشاره خواهیم کرد.

کامپاند چه تفاوتی با مستربچ دارد؟

مستربچ یک نوع افزودنی به حساب می آید که در زمان تولید محصولات پلاستیکی با هدف های مختلف به مواد پلیمری اضافه خواهد شد. مستربچ‌ سیاه و سفید نمی‌توانند به طور مستقیم به پایه‌های پلیمری اصلی اضافه شوند، و اینجاست که کامپاند به کمک می‌آید. در نتیجه  کامپاند به  صورت مستقیم برای تولید محصولات پلاستیکی وارد دستگاه تزریق پلاستیک خواهد شد. یکی از دلایلی که باعث می شود مستربچ به صورت غیر مستقیم وارد دستگاه تزریق پلاستیک شود نوع پخش شدن آن در مواد پلیمری نیز می باشد. مستربچ ها برای تغییر رنگ مواد پلیمری به کار می روند و اگر به صورت مستقیم از آن ها استفاده شود ممکن است پخش نامناسبی در مواد پلیمری داشته باشد. در کامپاند، پلیمر پایه با افزودنی‌ها (مانند پرکننده‌ها، تثبیت‌کننده‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، روان‌کننده‌ها و رنگدانه‌ها) به طور کامل مخلوط و فرآوری می‌شود تا محصولی با خواص بهینه تولید شود.

دلایل استفاده از کامپاند ها

مواد افزودنی و کامپاندCompound جز محصولات پلیمری هستند که به افزایش مقاومت محصولات پلاستیکی کمک بسیاری می کنند. برخی اوقات محصولات پلاستیکی با مشکلاتی مانند ضعیف بودن خواص فیزیکی، رنگ نامطلوب، کاهش خواص نیز مواجه می شوند. در چنین شرایطی تنها با استفاده از کامپاند ها می توان خواص لازم را در فرایند تزریق پلاستیک به مواد اضافه کرد. جالب است بدانید که قیمت خرید کامپاند ها بسیار مقرون به صرفه تر از مستربچ نیز می باشد. بیشترین کاربرد کامپاند در تولید انواع اسباب بازی، تولید لوله آبرسانی و فاضلاب، کفپوش های پلاستیکی و چوبی، بسته بندی و .. است. 

بهبود استحکام: برای افزایش استحکام و سختی محصولات پلیمری از کامپاند استفاده می شود.

مقاومت شیمیایی:با اضافه کردن افزودنی‌های مناسب، می‌توان مقاومت پلیمر را در برابر مواد شیمیایی و حلال‌ها بهبود بخشید.

مقاومت نسبت به ضربه: با استفاده از مواد افزودنی مناسب، می‌توان مقاومت پلیمر را در برابر ضربه بهبود داد.

 مقاومت در برابر حرارت: برخی افزودنی‌ها می‌توانند مقاومت پلیمر را در برابر دماهای بالا افزایش دهند، که برای کاربردهایی مانند قطعات خودرو و لوازم خانگی مفید است.

 

 

 

دلایل استفاده از کامپاند

معرفی انواع کامپاند پلیمری

 از کامپاند به عنوان یک ماده اولیه در تولید محصولات پلاستیکی استفاده می شود. کامپاند نیز دارای انواع مختلفی است که در این بخش قصد داریم درباره معروف ترین آن ها صحبت کنیم

پلی اتیلن

پلی اتیلن پلیمری در خانواده پلاستیک به حساب می آید که به راحتی در فرایند قالب گیری قابلیت ذوب شدن را دارد. کامپاند پلی اتیلن نه تنها در صنایع پلاستیک بلکه در صنایع بسیاری به کار می رود. پلی اتیلن از زنجیره های هیدروکربنی تشکیل شده است. یکی از دلایل محبوبیت کامپاند پلی اتیلن ذوب شدن سریع آن است بنابراین کامپاند پلی اتیلن یکی از پر مصرف ترین کامپاند در جهان است. از ویژگی های پلی اتیلن می توان به مقاومت شیمیایی بالا، وزن سبک، قابلیت بازیافت، هزینه تولید پایین و.. اشاره کرد. از دیگر مزایای پلی اتیلن می توان به قالب گیری آسان  به روش های تزریق، اکستروژن، قالب گیری دمشی اشاره کرد. 

پلی کربنات

برای تولید محصولات پلاستیکی شفاف از کامپاند پلی کربنات استفاده می شود. با استفاده از پلی کربنات می توان محصولات با ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاص را تولید کرد. یکی از ویژگی های مهم محصولات پلیمری مقاومت بالای آن ها در برابر ضربه نیز می باشد. در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، صنایع الکترونیکی، بسته بندی و .. از کامپاند پلی کربنات برای تولید محصولات پلاستیکی استفاده می شود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد کامپاند پلی کربنات مقاومت بالای آن در برابر فشار و ضربه می باشد. محصولات تولید شده با استفاده از کامپاند پلی کربنات از شفافیت بالایی برخوردار هستند و امکان انتقال نور را دارند. بنابراین اگر قصد تولید محصولاتی را داشته باشید که نیاز به انتقال نور دارند کامپاند پلی کربنات گزینه مناسبی می باشد. زمانی که یک ماده شفافیت لازم برای انتقال نور را دارد صنایع بسیاری از آن به عنوان جایگزین شیشه استفاده می کنند. برای مثال صنایع خودرو سازی برای ساخت انواع قطعات خودرو به دلیل وزن بسیار پایین نسبت به شیشه از این ماده استفاده می کنند. 

بررسی  ویژگی های پلی کربنات:

مقاومت در برابر حرارت: پلی کربنات می‌تواند دماهای بالا را تحمل کند و به دلیل این خاصیت در تولید قطعات الکترونیکی و تجهیزات برقی استفاده می‌شود.

مقاومت بالا در برابر ضربه: پلی کربنات یکی از مقاوم‌ترین مواد پلاستیکی در برابر ضربه است و به همین دلیل در تولید قطعاتی که نیاز به مقاومت بالا دارند، مانند پنل‌های ضد ضربه و عینک‌های ایمنی، استفاده می‌شود.

شفافیت نوری بالا: این ماده شفافیت بالایی دارد و به عنوان جایگزین شیشه در بسیاری از کاربردها استفاده می‌شود، از جمله در تولید عینک‌ها، لنزهای دوربین، و صفحات شفاف.

انعطاف‌پذیری و قابلیت شکل‌دهی: این ماده قابلیت فرم‌پذیری خوبی دارد و می‌تواند به راحتی با روش‌های مختلف تولید مانند تزریق، اکستروژن و قالب‌گیری دمشی به شکل‌های مختلفی تبدیل شود.

مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV): پلی کربنات معمولاً با افزودنی‌های مقاوم در برابر UV ترکیب می‌شود تا در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید مقاومت کند.

پلی پروپلین

یکی دیگر از کامپاند های پر کاربرد در صنایع کامپاند پلی پروپلین نیز می باشد. بعد از پلی اتیلن پلی پروپلین بیشترین مصرف را در جهان دارد. در ایران برای ساخت پلی پروپلین از روشphd استفاده می شود. با توجه به متفاوت بودن نحوه تولید کامپاند ها در ایران فقط توسط شرکت های پتروشیمی و تولید کننده ها ی مشتقات و مواد جانبی  نفت خام تولید می شود. از مهم ترین ویژگی های پلی پروپیلن می توان به کاهش هزینه های تولید پلیمر پلی پروپیلن نیز اشاره کرد. به همین دلیل در صنعت خودرو برای تولید ورق های درب و وسایل کف ماشین استفاده می شود.  از دیگر موارد استفاده از پلی پروپیلن می توان به تولید کیف، ساخت اسباب بازی، تولید الیاف، طناب، لوله های آب و فاضلاب، ظروف یکبار مصرف، جعبه های پلاستیکی و .. نیز اشاره کرد. 

انواع کامپاند

کاربرد های کامپاند پلیمری در صنایع مختلف

به دلیل ویژگی های بسیاری که کامپاند دارد از آن در صنایع مختلف برای تولید محصولات متنوع استفاده می شود. Compound ترکیباتی هستند که از مخلوط چندین ماده اولیه با هم تشکیل شده‌اند تا خواص مورد نظر را به دست آورند. در زیر به برخی از کاربردهای اصلی کامپاندها در صنایع مختلف اشاره خواهیم کرد.

صنعت خودرو: در صنعت خودرو سازی به شدت از کامپاند برای تولید قطعات پلاستیکی داخلی و خارجی خودرو استفاده می شود. سپر، صندلی، داشبورد و برخی قطعات دیگر با استفاده از کامپاند تولید می شوند. یکی از دلایل استفاده از کامپاند در صنعت خودرو کاهش وزن قطعات و در نهایت کاهش سوخت خودرو نیز می باشد. کامپاند نیز ساختاری قوی تر از پلاستیک معمولی دارد و باعث می شود که قطعات خودرو با کیفیت بیشتری تولید شوند. یکی دیگر از مزایای استفاده از کامپاند در صنایع خودرو  ایجاد یک عایق حرارتی و صوتی در خودررو نیز می باشد.

ساختمان سازی:بیشتر تجهیزات خانگی پلاستیکی هستند بنابراین Compound در ساختمان سازی بسیار کاربرد دارند. پروفیل های پنجره، یونولیت های سقف، عایق ها، لوله ها و اتصالات برق پلاستیکی هستند. هر چقدر مواد پلیمری سازنده تجهیزات ساختمانی با کیفیت تر باشد با مشکلات کمتری در شرایط آب و هوایی و .. رو به رو خواهید شد. استفاده از کامپاندهای پلاستیکی و پلیمری در تولید مواد ساختمانی مانند لوله‌ها، عایق‌ها، و پروفیل‌های ساختمانی کاربرد دارد. تولید کف‌پوش‌ها و دیوارپوش‌های مقاوم و با دوام با استفاده از کامپاندهای تخصصی انجام می شود. 

صنعت پزشکی : تولید قطعات و ابزارهای پزشکی با استفاده از کامپاندهای زیست‌سازگار و استریل انجام می شود. همچنین برای تولید محصولات مصرفی مانند: سرنگ، لوله ها و بسته بندی مواد دارویی با استفاده از کامپاند ها انجام خواهد شد.

 صنعت بسته بندی : از کامپاندهای پلاستیکی به منظور ایجاد بسته‌بندی‌های مقاوم در برابر نفوذ هوا و رطوبت استفاده می شود. همچنین برای تولید محصولات صنعتی و محافظتی از Compound استفاده می شود.

کالاهای مصرف خانگی: مواد سازنده یک سری از  اقلام مراقبت شخصی، کالاهای ورزشی، اسباب بازی ها،  کالاهای ورزشی و .. از مواد پلاستیکی (کامپاند) است.

الکترونیک و صنعت برق: استفاده از کامپاندهای مقاوم به حرارت در تولید قطعات الکترونیکی که در دماهای بالا کار می‌کنند. کامپاند ها عایق برای محافظت از قطعات الکترونیکی در برابر تداخلات الکتریکی و مغناطیسی نیز استفاده می شوند. 

English