در تولید محصولات پلیمری برای افزایش ایمنی محصولات، افزایش عمر مفید، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری، حفظ محیط زیست و .. از مستربچ آنتی باکتریال استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی های مستربچ آنتی باکتریال در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مستربچ آنتی باکتریال

ترکیب مواد پلیمری با مستربچ آنتی باکتریال سبب جلوگیری از رشد میکروب و تکثیر قارچ بر روی محصولات پلیمری می شود. در تولید بیشتر تجهیزات پزشکی و بسته بندی های مواد غذایی استفاده از مستربچ آنتی باکتریال بسیار اهمیت دارد. از ویژگی های استفاده از ترکیب مواد پلیمری و آنتی باکتریال از تغییر رنگ مواد پلیمری و ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری می کند. در استفاده از مستربچ  توجه به سازگاری با مواد پلیمری اهمیت بسیاری دارد. مستربچ آنتی باکتریال با پلیمر های پلی اتیلن، پلی پروپلین، پلی وینیل کلراید و سایر  پلیمر ها سازگاری دارد.

ویژگی های استفاده از مستربچ آنتی باکتریال

مستربچ آنتی باکتریال یک مستربچ افزودنی است که در ترکیب با مواد پلیمری از ایجاد قارچ، کپک و رشد باکتری جلوگیری می کند. از ویژگی های مستربچ آنتی باکتریال می توان به محافظت در برابر میکروارگانیسم، بهبود بهداشت و سلامت، افزایش دوام محصولات، حفظ خواص فیزیکی و مکانیکی و.. اشاره کرد. با استفاده از افزودنی آنتی باکتریال می توان به تولید مواد پلیمری بدون کاهش کیفیت در دما های مختلف و در معرض مواد شیمیایی رایج پرداخت. از ویژگی های استفاده از مستربچ می توان به جلوگیری از رشد باکتری و قارچ ها، افزایش بهداشت و ایمنی محصولات، ماندگاری بالا و عدم تغییر رنگ و .. اشاره کرد.

کاربرد مستربچ آنتی باکتریال

ترکیب مستربچ آنتی باکتریال با مواد پلیمری سبب افزایش ویژگی های ضد باکتری می شود که از رشد قارچ ها در سطح پلاستیک جلوگیری می کند. به همین ترتیب در صنایع مختلفی از جمله: صنایع بسته بندی مواد غذایی، محصولات بهداشتی و پزشکی، صنایع نساجی، لوازم خانگی و .. از این مستربچ افزودنی استفاده می شود. در صنایع بسته بندی برای جلوگیری از رشد باکتری روی بسته بندی پلاستیکی از این افزودنی استفاده می شود. سایر کاربرد های مستربچ افزودنی آنتی باکتریال عبارتند از :

صنایع لوازم خانگی:  برای تولید لوازمی مانند تخته گوشت، ظروف نگهداری غذا و وسایل بهداشتی در جهت جلوگیری از رشد باکتری‌ها در سطوح مرطوب از این مستربچ استفاده می شود. 

صنایع ساختمانی: در تولید کف‌پوش‌ها، دیوارپوش‌ها و روکش‌های آنتی‌باکتریال برای محیط‌ های بهداشتی و مراکز نگهداری مواد غذایی از این مستربچ افزودنی استفاده می شود. 

عوامل موثر بر قیمت مستربچ آنتی باکتریال

از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت مستربچ آنتی باکتریال می توان به نوع مواد اولیه، درصد مواد آنتی باکتریال و.. اشاره کرد. مستربچ‌ها به‌صورت کنسانتره تولید می‌شوند و درصد ماده موثره می‌تواند از ۱٪ تا ۵۰٪ متفاوت باشد. نوع فناوری تولید مستربچ آنتی باکتریال به سه دسته نانو، روش های پیشرفته توزیع، پایداری طولانی مدت و.. تقسیم می شود که  تاثیر بسیاری در قیمت نهایی محصول دارد.  از دیگر عوامل موثر بر قیمت مستربچ آنتی باکتریال می توان به کاربرد آن در صنایع مختلف اشاره کرد. از کاربرد های حساس از جمله: تولید محصولات پزشکی، یا بسته بندی مواد غذایی نیاز به توجه به رعایت استاندارد های بیشتری دارد که سبب افزایش قیمت خرید مستربچ می شود.